Suomalaisilla innovaatioilla koronaa vastaan: Koura-käsine estää bakteereja ja viruksia leviämästä muotoilun ja kotimaisen pihkainnovaation avulla

June 24, 2020

Suomessa suunniteltu ja valmistettava helppokäyttöinen, uudelleen käytettävä ja 100-prosenttisesti suomalainen design-tuote Koura tekee pintojen ja esineiden koskettamisesta turvallista.

“Julkisissa tiloissa olevien pintojen kuten hissin nappien, ovenkahvojen ja pankkiautomaattien nappien koskettamista pyritään nyt koroja-ajan myötä välttämään. Ihmiset yrittävät vältellä koskettamasta likaisia pintoja mitä moninaisimmilla tavoilla: hihoilla (joihin ehkä juuri aivastettu) avataan ovia, rystysillä (joilla hangattu nenää) painetaan hissinappeja ja kaupassa vedetään kertakäyttöhanskat käteen ennen tuotteisiin koskettamista – ja siirretään epäpuhtauksia seuraavaan tuotteeseen. Asioihin koskettamisesta on tullut hankalaa ja riskialtista. Koura on uudenlainen tapa suojautua uudessa maailmassa. Se tekee koskettamisesta taas vaivatonta ja turvallista käyttäjälle ja samalla se suojaa ihmisiä ympärilläsi, kun epäpuhtaudet eivät leviä”, sanoo perustaja Matti Rautkivi Pari Vesaa ja Masa Oy:stä.

Kourassa käytetään ensimmäisenä maailmassa Suomessa kehitettyä innovatiivista PREXELENT™-materiaalia, joka pitää Kouran puhtaana ja tuhoaa tehokkaasti haitallisia epäpuhtauksia. Materiaalissa suomalainen antimikrobisia ominaisuuksia sisältävä mäntypihka sekoitetaan suoraan muoviin ja pihka nousee pintaan käden lämmöstä ja kosteudesta. VTT:n tutkimustulosten mukaan PREXELENT™ tuhoaa esimerkiksi sairaalabakteeri MRSA:n 99,9-prosenttisesti.

PREXELENT™ on Rajamäellä toimivan perheyhtiö Premixin keksintö.
“Tänä keväänä puhtauden ja hygieenisyyden vaatimukset ovat korostuneet. Pihkaan pohjautuva teknologiamme tehoaa erinomaisesti epäpuhtauksia vastaan. PREXELENT™ ammentaa voimansa suoraan Suomen luonnosta, joten se on myös vastuullinen valinta”, kertoo Premixin uuden liiketoiminnan kehitysjohtaja Tuomas Kiikka.

Peukaloon, etu- ja keskisormeen puettavan Kouran materiaali tuntuu kuin toiselta iholta. Se on hajutonta ohutta materiaalia, joka säilyttää tuntuman, tuo turvaa ja suojaa kodin ulkopuolella. Kouran voi laittaa käteen heti kun lähtee pois turvalliseksi tietämästään paikasta kuten kodista tai autosta. Kouraa voi pitää kädessään ilman pelkoa siitä, että levittäisi epäpuhtauksia käsillään. Muotoilultaan tyylikästä Kouraa käyttää mielellään.

Koura tulee useissa väreissä ja tyylikkäässä pienessä laatikossa, jossa tämä tulevaisuuden vakiovaruste seuraa mukana kätevästi joka paikkaan. Pakkauksen ja Kouran voi myös helposti puhdistaa keittämällä tai pesukoneessa. Käsineen suojaava käyttöikä on noin 1,5 vuotta.

Koura on Virroilta lähtöisin olevan Potturi-perunapesuristaan tunnetun Pari Vesaa ja Masa -yrityksen toinen innovaatio, joka valmistetaan Porissa. Koura tulee aluksi myyntiin Suomeen, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.
Tuotteen ovh on 12,90 € ja tuotetta voi ennakkotilata osoitteesta www.koura.eu

Lisätietoja:
Matti Rautkivi, masa@koura.eu, +358 40 480 3743
Tuomas Kiikka, tuomas.kiikka@premixgroup.com, +358 50 386 6420

Share the joy